Dans vanuit je hart

Ik dans dus ik leef.

Wanneer je danst, voel je je hele lijf en komen er gevoelens boven, waar je in je dagelijks leven niet altijd bij kan komen.

Vanaf 2014 volg ik Biodanzalessen. Ik word in deze lessen erg geraakt. Het voelt elke keer als een soort thuiskomen. Steeds weer  ontdek ik hoeveel potentie er in mij verborgen ligt. Deze positieve ervaringen gun ik iedereen!

Inmiddels heb ik mijn eigen danslessen ontwikkeld. Ik laat me inspireren door mijn eigen Biodanzalessen. Maar ook de natuur, mijn ervaringen als lifecoach en energetisch lichaamswerker plus mijn jarenlange ervaring als groepsleerkracht in het basisonderwijs, geven mij rijke voeding voor mijn danslessen.

 

Kinderdanslessen

In “Dans vanuit je hart” studeer je geen pasjes in maar luister je naar de muziek en laat je je fantasie de vrije loop.Soms ben je een wandelende boom dan een zaadje dat uitgroeit tot een prachtige bloem en soms fladder je door de hele zaal als een vogel of een vlinder. We doen de olifantenmars of rijden als een treintje met elkaar. Je danst op jezelf, in kleine groepjes en met de hele groep in de cirkel. Actieve dansen wisselen we af met dansen waar je lekker rustig van wordt. Je geeft expressie aan je gevoelens in de dans. Of je je nu boos, bang, blij of verdrietig voelt; alles mag er zijn in “Dans vanuit je hart”. We dansen op Europese- en Wereldmuziek, van klassiek tot modern, uit verschillende culturen.

Ik geef deze cursussen aan kinderen bij de Wherelantateliers en bij het Cultuurhuis Wherelant in Purmerend.

Meer info : www.wherelant.nl

 

Workshops (groot)ouder en (klein)kind

Naast kinderdanslessen geef ik ook workshops “Dans vanuit je hart” voor (groot) ouders en (klein)kinderen. In deze workshops dansen (groot)ouders samen met hun  (klein)kinderen! Ook hier studeren we geen pasjes in maar dansen we op ons gevoel, vanuit ons hart.Wat een plezier geeft het om samen te dansen op uitnodigende muziek vanuit de hele wereld. Soms dansen we met z’n tweeën hand in hand, soms zetten we een denkbeeldige spiegel tussen ons in en dansen we in spiegelbeeld. Soms maken we een tunnel van alle (groot)ouders en dansen de kinderen er door heen. Of we dansen vrij door de zaal en wanneer de muziek stopt, zoeken we elkaar op en springen we een gat in de lucht!

 

Interesse in danslessen / workshops?

Ben je op zoek naar een enthousiaste dansdocent die voor jouw culturele instelling, bedrijf, school, kinderopvang of zorginstelling  danslessen wil verzorgen vanuit het concept: “Dans vanuit je hart”? Neem dan contact met mij op!

 

 

Fotografie: Marcel Fraij

Pin It on Pinterest

Share This