DANS VANUIT JE HART

Mijn grootste passie is dansen! Hier neem ik anderen graag in mee.

Inmiddels heb ik mijn eigen danslessen ontwikkeld. Ik laat me inspireren door mijn eigen Biodanzalessen. Maar ook de natuur, mijn ervaringen als lifecoach en energetisch lichaamswerker geven mij rijke voeding voor mijn danslessen. Net als mijn jarenlange ervaring als groepsleerkracht in het basisonderwijs.

 

Kinderdanslessen

In “Dans vanuit je hart” studeer je geen pasjes in maar luister je naar de muziek en laat je je fantasie de vrije loop. Soms ben je een wandelende boom dan een zaadje dat uitgroeit tot een prachtige bloem en soms fladder je door de hele zaal als een vogel of een vlinder. We doen de olifantenmars of rijden als een treintje met elkaar. Je danst op jezelf, in kleine groepjes en met de hele groep in de cirkel. Actieve dansen wisselen we af met dansen waar je lekker rustig van wordt. Je geeft expressie aan je gevoelens in de dans. Of je je nu boos, bang, blij of verdrietig voelt; alles mag er zijn in “Dans vanuit je hart”. We dansen op Europese- en Wereldmuziek, van klassiek tot modern, uit verschillende culturen.

OPBRENGST DANSLESSEN:

  • Meer zelfvertrouwen
  • Beter lichaamsbesef
  • Vrijer kunnen bewegen
  • Grotere concentratie
  • Een meer open houding
  • Grotere sociale vaardigheden
  • Op een speelse manier emoties uiten
  • Leren grenzen aangeven
  • Aandacht naar binnen kunnen richten
  • Samen plezier beleven!

Ik geef deze lessen/workshops aan kinderen bij de Wherelantateliers vanuit Cultuurhuis Wherelant in Purmerend, bij Forte Kinderopvang en bij de Jan van Rijckenborghschool in Heiloo.

Inmiddels geef ik ook mijn danslessen in Castricum! In de gymzaal aan de 1e Groenelaan 62 (achter de Castricumse Montessorischool/Kindcentrum Castricum)

                                  

         

KINDERDANSCURSUSSEN IN CASTRICUM

Vanaf september 2022:

Wekelijkse danslessen op de zaterdagochtend in de gymzaal aan de Eerste Groenelaan 62 in Castricum

Van  9.00 – 10.00 uur: 3 t/m 5 jaar

De eerste reeks danslessen is tot aan de herfstvakantie:

zaterdag 10 september t/m zaterdag 15 oktober 2022

Kosten: €40

Daarna volgen er blokken van vakantie tot vakantie, het hele schooljaar door.

De tweede reeks danslessen is van:

zaterdag 29 oktober t/m zaterdag 17 december

Dit zijn 6 lessen(zaterdag 19 november en zaterdag 26 november vervallen)voor €40

Mochten de kosten een probleem zijn dan kun je een beroep doen op het jeugdfonds sport en cultuur www.jeugdfondssportencultuur.nl

  9.00 – 10.00 uur: kinderen van 3 t/m 5 jaar

10.00 – 11.00 uur: kinderen van 6 t/m 8 jaar

 

Je kunt je nu al opgeven via de email: rozequarts@hotmail.com 

 

Workshops (groot)ouder en (klein)kind

Naast kinderdanslessen geef ik ook workshops “Dans vanuit je hart” voor (groot) ouders en (klein)kinderen. In deze workshops dansen (groot)ouders samen met hun  (klein)kinderen! Ook hier studeren we geen pasjes in maar dansen we op ons gevoel, vanuit ons hart. Wat een plezier geeft het om samen te dansen op uitnodigende muziek vanuit de hele wereld. Soms dansen we met z’n tweeën hand in hand, soms zetten we een denkbeeldige spiegel tussen ons in en dansen we in spiegelbeeld. Soms maken we een tunnel van alle (groot)ouders en dansen de kinderen er door heen. Of we dansen vrij door de zaal en wanneer de muziek stopt, zoeken we elkaar op en springen we een gat in de lucht!

Deze ouder/kind(3 t/m 12 jaar) dans workshops geef ik regelmatig op de zondagochtend in de gymzaal aan de Eerste Groenelaan 62 in Castricum van 9.30 uur tot 10.30 uur. 

Kosten: €6 per persoon (tot een max van €24)

Aanmelden via : rozequarts@hotmail.com

 

Reactie van een Oma:

Mijn kleindochter van 5 wilde schoorvoetend mee naar de proef dansworkshop van Margreet. “Ik dans niet,” verzekerde ze mij. Maar ze wilde wel kijken. Haar moeder waarschuwde me ook: “Ze zal echt niet meedoen hoor. Houd daar rekening mee!” Margreet vroeg mijn kleindochter naast haar te komen zitten in de beginkring. En vanaf dat moment deed ze alles mee en genoot! Aan haar mama vertelde ze achteraf: “Ik weet niet meer wat we allemaal gedaan hebben maar het was heel leuk! Volgende keer wil ik weer!”  Margreet haar enthousiasme, haar natuurlijke omgang met de kinderen en de aansprekende dansen met toepasselijke muziek, maakte dat het uur voorbij vloog.”

 

Data Ouder en Kinddans:

 Zondag 23 oktober                                                          Zondag 13 november                                                        Zondag 18 december 

                                                             

Interesse in danslessen /
workshops?

Ben je op zoek naar een enthousiaste
dansdocent die voor jouw culturele
instelling, bedrijf, school, kinderopvang
of zorginstelling  danslessen wil
verzorgen vanuit het concept: “Dans
vanuit je hart”? Neem dan contact met
mij op!

Fotografie: Marcel Fraij

Pin It on Pinterest

Share This