DANS VANUIT JE HART

Mijn grootste passie is dansen! Hier neem ik anderen graag in mee.

Inmiddels heb ik mijn eigen danslessen ontwikkeld. Ik laat me inspireren door mijn eigen Biodanzalessen. Maar ook de natuur, mijn ervaringen als lifecoach en energetisch lichaamswerker geven mij rijke voeding voor mijn danslessen. Net als mijn jarenlange ervaring als groepsleerkracht in het basisonderwijs.

 

Kinderdanslessen

In “Dans vanuit je hart” studeer je geen pasjes in maar luister je naar de muziek en laat je je fantasie de vrije loop. Soms ben je een wandelende boom dan een zaadje dat uitgroeit tot een prachtige bloem en soms fladder je door de hele zaal als een vogel of een vlinder. We doen de olifantenmars of rijden als een treintje met elkaar. Je danst op jezelf, in kleine groepjes en met de hele groep in de cirkel. Actieve dansen wisselen we af met dansen waar je lekker rustig van wordt. Je geeft expressie aan je gevoelens in de dans. Of je je nu boos, bang, blij of verdrietig voelt; alles mag er zijn in “Dans vanuit je hart”. We dansen op Europese- en Wereldmuziek, van klassiek tot modern, uit verschillende culturen.

OPBRENGST DANSLESSEN:

  • Meer zelfvertrouwen
  • Beter lichaamsbesef
  • Vrijer kunnen bewegen
  • Grotere concentratie
  • Een meer open houding
  • Grotere sociale vaardigheden
  • Op een speelse manier emoties uiten
  • Leren grenzen aangeven
  • Aandacht naar binnen kunnen richten
  • Samen plezier beleven!

Ik geef deze lessen/workshops aan kinderen bij de Wherelantateliers vanuit Cultuurhuis Wherelant in Purmerend, bij Forte Kinderopvang en bij de Jan van Rijckenborghschool in Heiloo.

 

Inmiddels geef ik ook mijn danslessen in Castricum!

Locatie:

Sportcentrum De Bloemen Vergaderzaal B

De Bloemen 71

Castricum                                                                       

Reactie van een moeder, ouder en kindlessen:

“We hebben enorm genoten van je leuke danslessen in de winterreeks. Mae ging elke keer met veel plezier naar je dansles toe en thuis zong ze alle liedjes en deed ze ook meer dansjes. Leuk om te zien hoe persoonlijk en vrij je de lessen vorm geeft Margreet, zodat elk kindje op haar eigen manier kan mee bewegen.”   

Reactie van een moeder, kinderles 4 t/m 8 jaar: 

“Onze dochter van 4 gaat met heel veel plezier naar de danslessen van Margreet. Ik merk dat ze haar gevoel hier goed in kwijt kan en meer bij zichzelf komt. Ze is de afgelopen tijd veel relaxter geworden en meer uit haar schulp gekomen. Maar bovenal beleeft ze veel plezier aan de danslessen! Thuis worden de liedjes en de dansen gezellig herhaald. Of spelen we heel geconcentreerd “De Beschermengel”. Toen ik haar laatst vroeg wat ze wilde worden was het antwoord: dansjuf!”                                  

 

AGENDA dansworkshops/lessen 

– Zaterdag 11 maart:

GRATIS open lessen voor de lente/zomerreeks

9.00 – 9.45 uur: kinderen van 2 t/m 4 jaar met een volwassene

10.00 – 11.00 uur: kinderen van 4 t/m 8 jaar

 

LENTE / ZOMERREEKS: 

De lente/zomerreeks bestaat uit 8 lessen in blokjes van 2 zaterdagen achter elkaar. De lessen zijn op zaterdagochtend op de tijden die hierboven zijn aangegeven bij de open les.

Data lente/zomerreeks:

les 1: zaterdag 25 maart

les 2: zaterdag 1 april

les 3: zaterdag 15 april

les 4: zaterdag 22 april

les 5: zaterdag 3 juni

les 6: zaterdag 10 juni

les 7: zaterdag 24 juni

les 8: zaterdag 1 juli

Kosten 8 danslessen Lente/Zomerreeks

Kinderen van 2 t/m 4 jaar met een volwassene:

€80   voor 1 kind en 1 volwassene 

€100 voor 2 kinderen en 1 volwassene

 

Kosten 8 danslessen Lente/ Zomerreeks

Kinderen van 4 t/m 8 jaar:

€55

 

Reactie van een moeder, ouder en kindles:

“Onze zoon (3 jaar)nam deel aan de Winterreeks van Margreet. Hij danst erg graag maar we hadden nog geen (geschikte) dansles gevonden. Vanaf de 1e les is onze zoon erg enthousiast. De lessen zijn opgebouwd rond diverse thema’s die aansluiten op de belevingswereld van jonge kinderen. Op een speelse, vrolijke manier leren peuters en kleuters bewegen op muziek waarbij aandacht wordt gegeven aan de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek, de ontwikkeling van de muzikaliteit, het ritmegevoel en de bewustwording van het lichaam. Margreet is erg lief, vriendelijk en enthousiast naar de kinderen toe. Hierdoor voelen de kinderen zich al snel veilig en vertrouwd.”

 

Losse workshops (groot)ouder en kind 4 t/m 12 jaar

Zondag    2 april      :

9.30 – 10.30 uur

Zondag   11 juni      :

9.30 – 10.30 uur

 

€6 per persoon

 

Voor alle lessen/workshops kun je je aanmelden via de mail bij Margreet: rozequarts@hotmail.com

JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR

Mochten de kosten een probleem zijn om deel te kunnen nemen aan de danslessen/workshops dan kun je een beroep doen op het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Een intermediair is te vinden op bijna elke basisschool. Of anders via de gemeente, afdeling Welzijn of Teamsportservice Kennemerland 

www.jeugdfondssportencultuur.nl                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

                         

 LOSSE Workshops (groot)ouder en (klein)kind 4 t/m 12 jaar

Naast kinderdanslessen geef ik ook dansreeksen en workshops “Dans vanuit je hart” voor (groot) ouders en (klein)kinderen. In deze workshops dansen (groot)ouders samen met hun  (klein)kinderen! Ook hier studeren we geen pasjes in maar dansen we op ons gevoel, vanuit ons hart. Wat een plezier geeft het om samen te dansen op uitnodigende muziek vanuit de hele wereld. Soms dansen we met z’n tweeën hand in hand, soms zetten we een denkbeeldige spiegel tussen ons in en dansen we in spiegelbeeld. Soms maken we een tunnel van alle (groot)ouders en dansen de kinderen er door heen. Of we dansen vrij door de zaal en wanneer de muziek stopt, zoeken we elkaar op en springen we een gat in de lucht!

 

Reactie van een Oma, losse ouder en kindworkshop:

“Ik voelde me ontroerd doordat alles zo mooi organisch ging. Ook de beslissing om een dubbele kring te maken met ouders en kinderen en dat dat zo mooi uitpakte. Ik zag hoe je hierin gegroeid bent Margreet en hoe vlot en gemakkelijk je het allemaal deed. Dat je ons helemaal meenam in het verhaal. Hoe je de krokussen in de les had ingevlochten als structuur zodat je niet veel uitleg hoefde te geven over de vorm. Het leek vanzelf te lopen doordat het allemaal zo goed in het verhaal paste.”

                                                             

Interesse in danslessen /
workshops?

Ben je op zoek naar een enthousiaste
dansdocent die voor jouw culturele
instelling, bedrijf, school, kinderopvang
of zorginstelling  danslessen wil
verzorgen vanuit het concept: “Dans
vanuit je hart”? Neem dan contact met
mij op!

Fotografie: Marcel Fraij

Pin It on Pinterest

Share This