DANS VANUIT JE HART

Mijn grootste passie is dansen! Hier neem ik anderen graag in mee.

Inmiddels heb ik mijn eigen danslessen ontwikkeld. Ik laat me inspireren door mijn eigen Biodanzalessen. Maar ook de natuur, mijn ervaringen als lifecoach en energetisch lichaamswerker geven mij rijke voeding voor mijn danslessen. Net als mijn jarenlange ervaring als groepsleerkracht in het basisonderwijs.

 

Kinderdanslessen

In “Dans vanuit je hart” studeer je geen pasjes in maar luister je naar de muziek en laat je je fantasie de vrije loop. Soms ben je een wandelende boom dan een zaadje dat uitgroeit tot een prachtige bloem en soms fladder je door de hele zaal als een vogel of een vlinder. We doen de olifantenmars of rijden als een treintje met elkaar. Je danst op jezelf, in kleine groepjes en met de hele groep in de cirkel. Actieve dansen wisselen we af met dansen waar je lekker rustig van wordt. Je geeft expressie aan je gevoelens in de dans. Of je je nu boos, bang, blij of verdrietig voelt; alles mag er zijn in “Dans vanuit je hart”. We dansen op Europese- en Wereldmuziek, van klassiek tot modern, uit verschillende culturen.

OPBRENGST DANSLESSEN:

  • Meer zelfvertrouwen
  • Beter lichaamsbesef
  • Vrijer kunnen bewegen
  • Grotere concentratie
  • Een meer open houding
  • Grotere sociale vaardigheden
  • Op een speelse manier emoties uiten
  • Leren grenzen aangeven
  • Aandacht naar binnen kunnen richten
  • Samen plezier beleven!

Ik geef deze lessen/workshops aan kinderen bij de Wherelantateliers vanuit Cultuurhuis Wherelant in Purmerend, bij Forte Kinderopvang en bij de Jan van Rijckenborghschool in Heiloo.

 

KINDERDANSCURSUSSEN IN CASTRICUM

Vanaf september 2022:

Wekelijkse danslessen op de zaterdagochtend in de gymzaal aan de Eerste Groenelaan 62 in Castricum

Van  9.00 – 10.00 uur: 3 t/m 5 jaar

Van 10.00 – 11.00 uur: 6 t/m 8 jaar

De eerste reeks danslessen is tot aan de herfstvakantie:

zaterdag 10 september t/m zaterdag 15 oktober 2022

Kosten: €40

Daarna volgen er blokken van vakantie tot vakantie, het hele schooljaar door.

Je kunt je opgeven via de email: rozequarts@hotmail.com 

 

Workshops (groot)ouder en (klein)kind

Naast kinderdanslessen geef ik ook workshops “Dans vanuit je hart” voor (groot) ouders en (klein)kinderen. In deze workshops dansen (groot)ouders samen met hun  (klein)kinderen! Ook hier studeren we geen pasjes in maar dansen we op ons gevoel, vanuit ons hart. Wat een plezier geeft het om samen te dansen op uitnodigende muziek vanuit de hele wereld. Soms dansen we met z’n tweeën hand in hand, soms zetten we een denkbeeldige spiegel tussen ons in en dansen we in spiegelbeeld. Soms maken we een tunnel van alle (groot)ouders en dansen de kinderen er door heen. Of we dansen vrij door de zaal en wanneer de muziek stopt, zoeken we elkaar op en springen we een gat in de lucht!

Deze ouder/kind dans workshops geef ik 1 x per maand op de zondagochtend in de gymzaal aan de Eerste Groenelaan 62 in Castricum van 9.30 uur tot 11.00 uur.

De exacte data volgen nog.

Interesse in danslessen /
workshops?

Ben je op zoek naar een enthousiaste
dansdocent die voor jouw culturele
instelling, bedrijf, school, kinderopvang
of zorginstelling  danslessen wil
verzorgen vanuit het concept: “Dans
vanuit je hart”? Neem dan contact met
mij op!

Fotografie: Marcel Fraij

Pin It on Pinterest

Share This